Wat is pressotherapie?
Pressotherapie is een moderne, effectieve en pijnloze methode voor lymfedrainage met een sterk therapeutisch effect bij de behandeling van cellulitis en vetafzettingen in het lichaam.
Hoe werkt het?
In Pressotherapie bieden speciale applicatorhulzen met meerdere overlappende kamers een zachte massage die de natuurlijke circulatie van de lymfe door het lichaam bevordert. Pressotherapie activeert het passieve deel van de bloedsomloop - de aderen en lymfevaten en stimuleert de afvoer van opgehoopte gifstoffen naar de aaseters. Absorbeert zwellingen en heeft release- en pijnstillende effecten. De pressotherapie stimuleert de spieren, elimineert vermoeidheid en helpt bij herstel na inspanning en na langdurige bilisatie. Activering van de spierspanning vermindert vetafzettingen in de dijen, heupen en taille. Het wordt aanbevolen voor cellulitis, obesitas, gewicht en vermoeidheid in de benen als gevolg van verminderde bloedstroom en zwelling van ledematen. Het zorgt voor totale ontspanning en volledig herstel van het lichaam.
Wat zijn de voordelen?
Hoe kan pressotherapie mij helpen?
* Moet ten minste 10 sessies voltooien en dieet / hydratatie verbeteren.
** In combinatie met onze verschillende afslankdoeken en infraroodwarmte.
*** Gebruikt door professionele atleten om de sportprestaties te verbeteren en het spel voor en na het herstel te herstellen.
Wat kan ik verwachten na de sessie?
Pressotherapie is een heel ontspannende ervaring. Direct na de behandeling moeten uw benen extreem licht en ontspannen aanvoelen. Ook kunt u door de mobilisatie van water een verhoogde drang om te plassen ervaren.
Hoe werkt het?
Het menselijke lymfestelsel is verantwoordelijk voor het verwijderen van interstitiële vloeistof uit weefsels. Het absorbeert en transporteert vetzuren en vetten door de bloedsomloop en transporteert antigeen-presenterende cellen naar de lymfeklieren waar de immuunrespons wordt gestimuleerd. Ziekten en problemen van het lymfestelsel veroorzaken meestal zwelling, vetafzetting en andere symptomen. Lymfedrainage blokkeert lymfekanalen en vaten. Dit veroorzaakt de natuurlijke stroom van de lymfe uit de perifere delen van het lichaam en vermindert zwelling, pijn en cellulitisafzetting veroorzaakt door de overmatige hoeveelheid lymfe en metabolieten in de ledematen. In Pressotherapie bieden speciale applicatorhulzen met meerdere overlappende kamers een zachte massage die de natuurlijke circulatie van de lymfe door het lichaam bevordert. Pressotherapie activeert het passieve deel van de bloedsomloop - de aderen en lymfevaten en stimuleert de afvoer van opgehoopte gifstoffen naar de aaseters. Absorbeert zwellingen en heeft release- en pijnstillende effecten. De pressotherapie stimuleert de spieren, elimineert vermoeidheid en helpt bij herstel na inspanning en na langdurige bilisatie. Activering van de spierspanning vermindert vetafzettingen in de dijen, heupen en taille. Het wordt aanbevolen voor cellulitis, obesitas, gewicht en vermoeidheid in de benen als gevolg van verminderde bloedstroom en zwelling van ledematen. Het zorgt voor totale ontspanning en volledig herstel van het lichaam.
Wat zijn de voordelen?
Waarom heb ik pressotherapie nodig?
Hoe kan pressotherapie mij helpen?
* Moet ten minste 10 sessies voltooien en dieet / hydratatie verbeteren.
** In combinatie met onze verschillende afslankdoeken en infraroodwarmte.
*** Gebruikt door professionele atleten om de sportprestaties te verbeteren en het spel voor en na het herstel te herstellen.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt vet dat niet wordt verwijderd uit een gebied na een lipolytische (vetafgevende) cellulitisbehandeling, doorgaans opnieuw geabsorbeerd door de adipocyten, waardoor de effectiviteit van de behandeling afneemt. Omdat pressotherapie deze heropname helpt voorkomen, is het de ideale metgezel voor alle andere cellulitisbehandelingen omdat het hun effectiviteit verbetert.
Omdat alle soorten cellulitis worden gekenmerkt door waterretentie (alleen de ernst van waterretentie varieert), zult u altijd resultaten ervaren met pressotherapie, zelfs als enige behandeling. Alleen de mate van verbetering varieert. Natuurlijk, als je pressotherapie combineert met een lipolytische of huidverstevigende cellulitisbehandeling, zul je altijd goede resultaten ervaren, ongeacht je type cellulitis.
Pressotherapie kan zelfs de effectiviteit van letterlijk elke cellulitisbehandeling verbeteren door het transport van vet dat door de adipocyten (vetcellen) vrijkomt uit de cellulitisweefsels te versnellen.
Cellulitis is gedeeltelijk een probleem van slechte circulatie / waterretentie en daaruit voortvloeiende toxine-ophoping / ontsteking, dus alles wat de bloedcirculatie / lymfedrainage stimuleert (en daardoor helpt bij ontgifting en vermindering van ontstekingen) kan ook cellulitis verminderen.
Verschillende vrouwen hebben verschillende soorten cellulitis. Als uw type cellulitis wordt gekenmerkt door overmatig vasthouden / ontsteken van water, zult u zeer snel goede resultaten ervaren na een kuur met pressotherapie. Omgekeerd, als uw cellulitis wordt gekenmerkt door veel vetophoping, gebrek aan stevigheid van de huid of veel fibrosclerose (verharding van bindweefsel), dan zal een sessie met pressotherapie nog steeds resultaten opleveren, maar deze zal moeten worden gecombineerd met krachtige cellulitis-specifieke massage of andere cellulitisbehandeling van hoge kwaliteit.
Pressotherapie is een lichaamsbehandeling die doorgaans wordt gebruikt om cellulitis te verminderen of te elimineren.
Cellulitis bestaat uit kleine vetzakjes die zich net onder het huidoppervlak bevinden, wat resulteert in lichte bulten of inkepingen op de huid, vooral op de benen en billen bij vrouwen. De behandeling is gebaseerd op het concept dat diepe fysieke stimulatie de opeenhoping van vetzakken onder de huid kan afbreken en de huid er gladder uit kan laten zien.
Spa's of schoonheidssalons zijn over het algemeen de meest voorkomende plaatsen waar pressotherapie wordt aangeboden. Het proces begint met een elektronische manchet die aan een computer wordt bevestigd en vervolgens stevig om elk been wordt geplaatst. Een getrainde technicus zet vervolgens elke elektronische manchet aan, die zich vult met lucht en lichte druk op elk been stuurt. De druk is ontworpen om een diepe massage te simuleren die voldoende druk gebruikt om onder het huidoppervlak te reiken. Elke Pressotherapie-sessie duurt doorgaans ongeveer 30 minuten en wordt aanbevolen om wekelijks gedurende ongeveer acht weken te worden herhaald.
Voorstanders van Pressotherapie zijn van mening dat de diepe huiddruk en stimulatie kunnen bijdragen aan een goede doorbloeding. Als het bloed goed door het lichaam stroomt, wordt gedacht dat het mogelijk de zwelling van inwendige lichaamsweefsels kan voorkomen door ervoor te zorgen dat ze worden blootgesteld aan zoveel mogelijk zuurstof. Het ontvangen van voldoende zuurstof kan helpen beschadigde weefsels te herstellen en de huid strakker te maken en losse of slappe huid te voorkomen.
Behalve dat het wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden om de textuur van de huid glad te maken, kan Pressotherapie ook worden toegepast als een optie voor bepaalde medische aandoeningen. Mensen met medische aandoeningen die een slechte bloedcirculatie veroorzaken, zoals hypertensie of diabetes, kunnen de therapie laten uitvoeren om een betere doorbloeding te bevorderen. Een goede doorbloeding kan helpen om gevoelloosheid of pijn in de ledematen te verlichten en huidverkleuring door gebrek aan doorbloeding te voorkomen.
Critici van Pressotherapie zijn van mening dat de behandeling onnodig en duur is. De belangrijkste problemen die de therapie naar eigen zeggen oplost, cellulitis en een slechte bloedcirculatie, kunnen vaak worden behandeld met andere, meer betaalbare opties.
Het uitvoeren van lichte fysieke activiteit, zoals wandelen of zwemmen, kan lichaamsvet helpen verminderen en het verschijnen van hobbelige delen van het huidoppervlak verminderen. Oefening kan ook de slechte bloedcirculatie verbeteren door het bloed constant door het lichaam te pompen. Dieetveranderingen, zoals het verminderen van de hoeveelheid natrium, kunnen ook voorkomen dat het lichaam overtollig water vasthoudt en de doorbloeding en een strakke huid bevorderen.
Resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen, evenals algehele tevredenheid.
Patiënten met de volgende aandoeningen mogen geen pressotherapie ondergaan:
Wat zijn de aanbevelingen voor en na de behandeling om de best mogelijke resultaten te garanderen?
Hoeveel sessies heb ik nodig?
Afhankelijk van wat er wordt behandeld en in welke toestand het lichaam zich bevindt, kunnen sessies variëren van 30 tot 50 minuten. Je moet gemiddeld 2-3 sessies per week doen gedurende 1,5 tot 2 maanden.
Wat kan ik verwachten na de sessie?
Pressotherapie is een heel ontspannende ervaring. Direct na de behandeling moeten uw benen extreem licht en ontspannen aanvoelen. Ook kunt u door de mobilisatie van water een verhoogde drang om te plassen ervaren.
Behandeling:
Voor de behandeling van lymfoedeem zijn er diverse mogelijkheden. In Praktijk 22 wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij de diverse behandelingen goed op elkaar zijn afgestemd.
Met de 3 - D pressotherapie wordt druk uitgeoefend met behulp van een pomp met een luchtgevulde, meer-kamer pak; jas,broek en armen, om zo vocht uit een oedeemgebied te verplaatsen.
De druk in het pak met deels overlappende kamers - zorgt alleen voor verplaatsing van vocht vanuit de weefselruimtes naar de romp. De druk heeft geen invloed op het lymfestelsel zelf. Deze behandeling wordt gewoonlijk één tot twee keer per week toegepast.
Goede resultaten worden er bereikt in combinatie met Ultrasound en de vacuümbehandeling.
Een aanverwante aandoening is lip oedeem, een erfelijke vetverdelingstoornis die vrijwel alleen voorkomt bij vrouwen. Niet alleen is er hier sprake van ongelijk verdeelde vetophoping in de benen, of op de heupen, ook gaat het gepaard met pijn, blauwe plekken, vermoeidheid en meestal is er ook sprake van obesitas. De behandeling van lymf oedeem en lipoedeem komt grotendeels overeen omdat de bij lipoedeem opgehoopte vetcellen het lymfsysteem vertraagt.